perjantai 17. helmikuuta 2012

KlitschK.O. Vs. Dell Boy - Ihan vain huvin vuoksi

On myönnettävä, että pidän jollakin tasolla tuosta Dereck Chisorasta. Miehen pelleilyssä on jotain samaa kuin erään suuren mestarin tekemisissä, sillä se vaikuttaa täysin aidolta. Ei Dereck ole minusta mikään erikoinen iskijä, hän ei saanut edes yksikätistä miestä kanveesiin vaikka kuinka yritti. Tuollainen pistenyrkkeilijä, joka ei tunnu pystyvän raskaansarjan tyrmäyksiin.

Vitali Klitschko on kuitenkin äärimmäisen taitava ja kiistatta viime vuosien suurin raskassarjalainen. Miehen ollessa 40-vuotias ja silti hallitessa nyrkkeilyn kuninkuusluokkaa, ymmärtää kyllä millaisesta miehestä on kyse. Mikäli Vitali pystyy pitämään päänsä kasassa ja nyrkkeilee oman ottelun, en näe mitään mahdollisuuksia "Dell Boyn" voittoon.Edellinen tiedetään kyllä brittien kulmauksessa, sillä punnituksessa tapahtunut läppäisy on puhdasta taktiikkaa. Se on likaista, halpamaista ja äärimmäisen tuomittavaa, mutta parhaassa tapauksessa puhdasta neroutta. Tarkoituksena on ärsyttää "Tohtori Rautanyrkki" raivoon ja unohtamaan oma ottelustrategiansa, mikä tuttuun tapaan perustuu jabeihin, väsyttämiseen ja viimeisten erien raivoisaan iskemiseen. Tuohon Chisora ei pysty vastaamaan, ei taatusti. Ärsytetty ja vihainen Vitali saattaa kuitenkin tarjota mahdollisuuksia aivan erilaiseen otteluun ja siinä on britin mahdollisuus.

Tuleeko ottelu olemaan tasainen? Tuskin. Tohtori Rautanyrkki on varmasti sen verran älykäs mies, että näkee tilanteen läpi ja näyttää kuinka raskaan sarjan nyrkkeilyä tulee otella. Viisaasti, mutta räjähtävällä voimalla. KlitschKOn kohdalla nimi on enne.

Niille jotka asiaa eivät tiedä, ottely näkyy saksankieliseltä RTL kanavalta lauantaina klo. 23.45 Suomen aikaa.

Kuvat ovat omiani tai Michael Probst/AP

Ei kommentteja: