lauantai 25. helmikuuta 2012

African Business - lehti

Ostin tammikuussa puoliksi vahingossa bisneslehden, joka kertoo nimensä mukaisesti uutisia Afrikasta - African Business. En ole erityisemmin kiinnostunut Afrikan mantereen asioista, mutta olen kyllä pistänyt merkille kuinka uutiset sieltä ovat yleensä aina synkkiä. Minun on kuitenkin vaikea uskoa ja hyväksyä, että koko mantereen asiat ovat niin huonosti ja siksi toisenlaiset uutiset tekevät eetvarttia.

Uusinta numeroa en ole vielä ehtinyt kunnolla käydä läpi, ajattelin säästää sen metroon. Sen kuitenkin huomasin, että lehdessä on hyvin kiinnostava etusivuartikkeli kukista. Kukkien kasvattaminen Afrikassa on "suhteellisen" uutta toimintaa, mutta liiketoimintana kasvanut kuin voikukat nurmikentällä. Olenkin ymmärtänyt, että suuri osa Eurooppaan tuotavista kukista kasvatetaan juuri Afrikassa.

Sinällään täysin tervettä ja toivottavaa, että esimerkiksi Kenian ja Etiopian kansantalous saa uusia tukijalkoja, sillä niitä ei kaiketi ole liiaksi. Olen siinä mielessä kapitalisti, että uskon työpaikkojen lisäävän alueen hyvinvointia. Edellyttäen tietysti, että työstä saatava palkka on vähintään alueen keskitasoa. Kehittyvissä maissa mielellään jopa enemmän. Se tuo rahaa tavallisen kansalaisen taskuun, mikä lopulta pyörittää koko valtion kansantaloutta. Rikotaan köyhyyden perinne, sillä raha tulee rahan luokse.

Lehti on kohtuullisen ohut, mutta toisaalta se on hyvin edullinen. Kuukausittainen irtonumero kustantaa EUR 4,50 mikä ei missään mielessä ole liikaa. Varsinkin kun se avaa täysin uuden ikkunan maailmaan josta ei muuten kuule kuin kamalia uutisia. Uutisia joiden sokaisema en enää halua olla. Afrikka on nousussa, aivan varmasti se on!

Ei kommentteja: