maanantai 15. syyskuuta 2008

Kommentteja ilman taustatietoja

Olen aavistuksen verran ihmeissäni FC TPS:n toiminnasta, sillä en osannut odottaa Martti Kuuselan potkuja. Vaikka onhan tuo Turun raitapaita ollut tämän kauden aivan eri värinen kuin se edellisen kauden buumijoukkue.

Kuinkahan paljon asiaan on vaikuttanut naapurijoukkueen hyvä menestys, sillä pitihän TPS:n olla Suomen Rosenborg ja isoveli Inter Turulle. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin aivan erilainen ja siinä missä Inter on matkalla mestaruuteen, joutuu TPS tyytymään tasapeliin RoPS:ia vastaan.

Mistä Kuuselan potkut kertovat, ainakin sopeutumattomuudesta. Tämän kauden joukkue oli pitkälle Mixun kasaama, mutta kyllä yksilöt ovat sen verran taitavia, että uuden valmentajan pelitapa pitäisi pystyä omaksumaan. Sitä ei ole kuitenkaan tapahtunut kauden aikana missään vaiheessa. Kuuleman mukaan peli on ollut välillä todella hyvää, mutta ajoittain silkkaa keskinkertaisuutta. Pelitaktiikkaa ei ole saatu pelaajien päähän halutulla tavalla ja se kyllä kertoo paljon valmentajasta. Oppia ei ole osattu jakaa.

Toinen asia mistä tämä mielestäni kertoo on motivaation puutteesta. Joko pelaajilla, valmentajalla tai seurajohdolla ei ole ollut enää tarpeeksi motivaatiota taistella yhteisen tulevaisuuden eteen. Epäilen, että kyseessä on ollut itseään ruokkiva juopa pelaajien ja valmentajan välillä. Heidän yhteistyö ei vain ole toiminut ja seurajohto on katsonut parhaaksi viheltää Maran kausi päättyneeksi. Enkä edes ihmettelisi vaikka Kuuselan motivaatio olisi vain yksinkertaisesti loppunut kesken. Kuka viitsii vanhoilla päivillään vetää kivirekeä?

Olen hieman ihmeissäni tilanteesta ja olisin halunnut nähdä TPS:n pelaavan Kuuselan komennossa vielä ensi kaudella, sillä jatkuvuutta tuohon joukkueeseen olisi tarvittu. Ulkopuolisen silmään näyttää siltä, että kaikki palikat ovat kohdallaan TPS:n tulemista varten, mutta orastava kasvu katkeaa aina ennen kuin voidaan puhua mistään todellisesta.

Jos Maran motivaatio on loppunut, potkut olivat vain ja ainoastaan oikea päätös. Mikäli tahtoa olisi vielä ollut, on päätös minusta hätiköity.

Ei kommentteja: