lauantai 20. syyskuuta 2008

Sata koukkua lattialla

Viime lauantain kalareissu poiki sitten muutakin kuin sen yhden hauen pulikan. Lähden huomenna sunnuntaina käymään tuolla etelässä ja otan virvelin ja laatikollisen uistimia mukaan. Tarkoitus on enemmänkin meditoida virvelin kanssa kuin oikeasti saada kalaa. En nimittäin jaksa uskoa, että kala on otillaan, vaikka olisihan se hauska saada syötävän kokoinen jalokala. Harvinaista herkkua ja en ole kovin luottavainen tuon saamapuolen kanssa.

Kalareissut ovat siitä hauskoja, että itse kalan saaminen on bonusta. Tavallaan ylimääräistä, sillä tärkeintä on se virvelöinti ja raitis ilma. En elä siinä harhauskossa, että kaikki ymmärtävät mikä tuohon kätkeytyy. Pääasia sitä paitsi on, että minä nautin.

Sen verran vakavasti minä tuon kalareissun kuitenkin otan, että kävin kalastustarvike kaupassa ostamassa yli puoli kilometriä siimaa. Kahdessa kerässä, sillä halusin kokeilla kahta erilaista siimaa. Toinen on ohuempaa (o,17mm) ja tarkoitettu tuohon punaiseen Shakespear vapaan, sillä se on minun kevyempi varustus. Super Samurai Abun kelalla on minulle se ykkösvaruste. Vapa on 2,75m pitkä ja väsytysominaisuuksiltaan erinomainen. Miinuksena siinä on löysyys, ominaisuuksiltaan melkein perhovapa, eikä kestä vetouistelua oikeastaan yhtään. Siihen tuli laitettua paksumpaa (0,30mm) siimaa ja sen on tarkoitus kestää suurempia kaloja.

Itse asiassa tuo Shakespear on ominaisuuksiltaan jopa parempi kuin SS. Se on notkea, mutta silti sopivan notkea. Pituutta sillä on huomattavasti vähemmän kuin SS:llä ja on huomattavasti helpompi ottaa mukaan. Pidemmän vavan kanssa saa aina pelätä, että se jää oven väliin ja katkeaa. Joka tapauksessa olen hyvin tyytyväinen kumpaankin virveliin.

Huomista ajatellen, paketti alkaa olla kasassa. Pitäisi vielä jossain vaiheessa päättää mitä uistimia haluan ottaa mukaan. Minulta puuttuu hyvä ja laadukas uistinlaatikko ja kaikki uistimeni eivät yksinkertaisesti mahdu kerralla mukaan. Ei vaikka uistimia on suhteellisen vähän, ehkä yhteensä noin 50 kappaletta. Se on suhteellisen vähän kun vertaa määrää oikeisiin harrastajiin. Silloin puhutaan sadoista erilaisista uistimista ja minulla ei ole edes tarkoitus kilpailla samassa painoluokassa. Minulle riittää hyvin, että uistimia on 50 - 100 kappaletta. Ainoa mikä puuttuu on se hyvä ja laadukas uistinlaatikko.

Ei kommentteja: