torstai 8. tammikuuta 2009

Baxter jatkaa

Pelästyin eilen ihan oikeasti, mitä Palloliitto tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa tahtoo kertoa. Päälimmäisenä asiana oli Huuhkajien nykyisen päävalmentajan Stuart Baxterin jatko aina vuoden 2012 jalkapallon EM-kisoihin saakka.

Ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin se, että oltaisiin jouduttu tästä päivästä lähtien hakemaan uutta valmentajaa. Baxter on antanut lausunnoillaan hyvän kuvan itsestään ja vaikuttaa kaikin puolin tolkulta mieheltä. Se mikä minua ihmetyttää on jatkosopimuksen sorvaaminen miehelle, jonka näytöt A-maajoukkueen peräsimessä ovat vielä kovin köykäisiä. On täysin selvää, että nykyinen joukkue on muutostilassa ja lopullista pelitapaa ei ole vielä saatu juurrutettua pelaajille. Kolme - kolme tasapeli Saksaa vastaan on kaksi piippuinen juttu. Joukkue on saatu hyökkäysuuntaan vaarallisemmaksi, mutta viime karsintojen vahvuus, puolustuspelaaminen on kuitenkin selvästi kärsinyt. Puolustus ei ole vielä niin väkevä kuin sen pitäisi olla. Henkilökohtaisesti olisin halunnut nähdä ainakin pari hyvää ja tasapainoista peliesitystä, ennen kuin jatkosopimus olisi allekirjoitettu. Kyse on kuitenkin tulosurheilusta.

Toisaalta, tuo antaa selvää kuvaa myös siitä, että nyt alkanut MM-karsinta on ns. välitavoite. Ehkä Palloliitossa ei jakseta uskoa siihen, että kisoihin mennään ja päätavoite on nyt asennettu vuoteen 2012 ja EM-kisoihin Puolassa ja Ukrainassa. Tätä tukee osaltaan myös se, että U21-joukkue pelasi itselleen paikan ensi kesän nuorten EM-lopputurnaukseen. Sieltä on tulossa todella hyviä pelaajia joiden varaan ilmiselvästi rakennetaan myös tulevaisuuden A-maajoukkue.

Ei kommentteja: