Uskaltaisikohan sitä tehdä nyt alkavalla viikolla graavilohta? En ole ikipäivänä tehnyt graavattua kalaa itse, mutta olen kyllä syönyt ja tykännyt. Eihän se minun mikään suosikkiruoka tietenkään ole, kun en kerran osaa edes ilman ohjetta tehdä. Siihen kyllä löytyy Pro Kala sivulta pätevä ohje ja eihän tuo nyt mitään ydinfysiikkaa muutenkaan ole. Käytännössä kun on kyse suolaamalla kypsennetystä kalasta. Ohessa löytämäni ohje:
Graavattu lohi
2 lohi- tai kirjolohifilettä
3 rkl kuivattua tilliä
3 rkl sokeria
3 rkl karkeaa suolaa
(konjakkia)
1. Sulata pakastettu file hitaasti jääkaapissa siten, että fileiden pinta sulaa.
2. Sekoita kulhossa tilli, sokeri ja suola.
3. Hiero maustesekoitus (ja konjakki, sen verran mitä imeytyy) tasaisesti fileiden päälle.
4. Laita fileiden lihapuolet vastakkain, niin että nahkapuolet jää ulospäin.
5. Kääri kala voipaperiin ja pistä jääkaappin kevyen painon alle. Kala saa pehmetä ja graavautua kaikessa rauhassa yön yli.
Ei voi olla liian vaikeaa. Kyse taitaa olla enemmänkin viitseliäisyydestä ja mahdollisesta uskalluksen puutteesta. Katsotaan vielä asiaa.. Näkkileipää minulla kun kuitenkin on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti