keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Huh huh..

Kävin siis eilen kapuamassa sinne mäelle ja takaisin, yhteensä kolme kertaa. Nousua on se Wikipedian kertoma 90 metriä ja niitä portaita on se 426 kappaletta. Nousua minulle tuli aika tasan 300 metriä, sillä nousin kolme täyttä nousua ja suurin piirtein yhden kolmasosan. Pyöreästi se 300 metriä nousua tunnissa ja 1420 porrasta.

Ensimmäinen nousu oli minulta jonkin verran yläkanttiin, mentiin kaverin tahtiin vaikka kyllä T taisi hidastella kuullessaan puuskutukseni. Toinen kierros meni aika pitkälti siihen, että palaulauttelin ensimmiseltä nousulta ja vasta kolmannella pääsin nousemaan ihan omaa rauhallista tahtia. Ensi viikolla olen viisaampi ja lähden saman tien rauhallisemmalla tahdilla. Vanha viisaus toimii tässäkin, että ei se matka, mutta se nopeus. Uskoisin, että ensi viikolla neljä kokonaista nousua voi olla mahdollista 60 minuuttiin. Se saattaa olla jonkin verran yläkanttiin, mutta on mielestäni täysin realistinen tavoite. Se ylimääräinen kierros tulee todennäköisesti ihan sillä, että seisahdukset jäävät lyhyemmiksi ja meno on kokonaisuudessa johdonmukaisempaa.

Tänään kävin palauttavalla lenkillä, mutta en ole täysin varma oliko se riittävä ja toimiko se ylipäätänsä sillä tavalla kun olin ajatellut. Kävelin koko ajan mielestäni hitaampaa vauhtia kuin normaalisti, mutta ajallisesti tuo reitti meni täysin samaan kuin normaalivauhdilla. En ole täysin perillä, että mistä tuo johtuu ja miten se vaikuttaa huomenna. Pohkeet ovat koko päivän muistuttaneet itsestään, mutta eivät missään vaiheessa ole olleet lukossa. Tukkoiset, hapoilla ja näin, mutta ei mitään todella odottamatonta. Huomista minä sen sijaan hieman pelkään. Oliko tuo tämän päivän "palauttava" lenkki riittävä vai ei? Se selviää huomenna. Loppuviikoksi on kuitenkin suunnitelmissa paljon kävelyä, mutta onneksi aivan muissa maisemissa.

Eilen oli myös erittäin mielenkiintoinen, metromatkan kestävä keskustelu ja ajatuksena on kommentoida sitä vielä tarkemmin täällä. En kuitenkaan ehdi tehdä sitä enää tämän viikon aikana, joten se siirtyy myöhemmäksi. Aiheena oli Latvia, EU, NATO ja erilaiset tulevaisuuden skenariot.

Muita juttuja, päivitän ipodin soittolistaa ja kiroan samalla hieman koko vempelettä. En ole missään vaiheessa ollut täysin tyytyväinen tuohon soittimeen, vaikka upeita ominaisuuksia siinä onkin. Heikkoutena on omenan ohjelmistopäivitys, saan näppylöitä siitä, että ohjelmistopäivityksellä rahastetaan. Hyi hemmetti, koko ajatusta. Toinen on tuo itunes ohjelma, jolla käsittääkseni "hallitaan" soittimen sisältöä. Se ei vain ole kovin hyvä, hankala käyttää ja ehdottelee omituisia asioita. Kyllä minä ymmärrän omenan ja mikkiksen riidat, mutta miksi minun käyttäjänä pitää valita kummalla puolella olen? Hittoako se ipodille kuuluu, missä muodossa minä musiikkiani kuuntelen.

Tänään muuten tuli sopivasti lukemista. National Geographic, Erä ja Aku Ankka. Siinä on huomiseksi ajankulua hieman yli kolmeksi tunniksi.

Niin ja jotta ei jäisi vääriä käsityksiä, niin sillä nousulla oli varusteena myös reppu. Ylimääräistä painoa oli joku reilu neljä kiloa, mutta en kyllä rupea sitä tässä tarkemmin arpomaan. Liikaa sitä ei kuitenkaan missään nimessä ollut.

Ei kommentteja: