lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kausi avattu

Tämä lauantai on ollut oikeastaan ihan leppoinen, juuri sellainen mitä siitä suunnittelin. Olen käynyt ulkona virvelöimässä juuri sen verran, että voi sanoa aloittaneensa kalastuskauden. Tärpin tärppiä ei kohdalle osunut, mutta ei se mikään murhe edes ole.

Kävelin puolen päivän aikoihin tuonne Aurinkorantaan, virvelöimään siitä aallonmurtajalta. Ei varmaan se ihan paras paikka, sillä vieressä on kuitenkin Uutelan niemi joka todennäköisesti on jonkin verran parempi kalapaikka. Sinne joutuu kuitenkin jo ihan oikeasti kävelemään ja nyt ei kiinnostanut ulkoilla ihan niin paljoa. Oli sen verran raaka tuuli, että tuolla aallonmurtajallakin oli oltava huppu päässä. Virvelöin ehkä reilun tunnin verran, kokeilin eri uistimia ja täysin ilman tulosta. Se ei kuitenkaan voi olla täysin kuollut paikka, sillä samalla paikalla oli väijymässä toinenkin kalamies. Liekö ollut onkimassa siikaa?

Nakkikastike oli päivän toinen projekti ja onnistui huomattavasti paremmin kuin se kalastus, siis jos tuloksellisuudesta puhutaan. Laitoin kastikepohjan sekaan lorauksen soijakastiketta, mikä tietysti aiheutti pelkoa suolaisuuden puolesta. Valmiissa kastikkeessa suolaa oli kuitenkin aikalailla sopivasti, joten se onnistui sittenkin. Nakkeina minulla oli jotain juustonakkeja ja nekin toimivat. Kokonaisuutena oikein hyvä kastike, joka kruunasi perunamuusi annoksen juuri mainiosti.

Huomenna voisi tehdä jotain muuta, vaikka lukea kirjaa. Herodotuksen kirja on edelleen aivan alussa ja se on oikeasti hyvä kirja.

Ei kommentteja: