sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Mikä on sopiva määrä?

Kävi mielessä, että pitäisiköhän käydä läpi ottamiani digikuvia ja tehdä niiden pohjalta kollaasi. Rakentaa jonkinlainen kokoelma niistä kuvista, joita oikeasti pidän onnistuneena. En usko, että siitä tulisi kovinkaan suurta kokoelmaa, mutta todennäköisesti siitäkin löytyisi oikeasti laadukkaita otoksia. Mistään maailman luokan otoksista en uskalla haaveilla, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Vastaavaa kokonaisuutta en ole muuten tainnut koskaan tehdä. Lähin vastaava löytyy peruskoulun kuvaamataidon ryhmän näyttelystä, jossa esittelin yhden vuoden otoksia paikallisen kirjaston näyttelytilassa. Hmm.. itse asiassa ajatus alkaa kuulostaa ihan hyvältä, pitäisi vain keksiä joku mukava pyöreä luku. Tarkka ennalta asetettu kokonaismäärä pakottaa valintoihin, ja ehkä se on sitä mitä minä valokuvaamisessa tarvitsen eniten. Normaalisti keskityn kerralla vain yhden session kuviin, enkä siksi osaa verrata niitä kokonaisuuteen. Oma taso kuvaajana jää tavallaan näkemättä, vaikka Flickrin sivulla onkin useita kuvia. Kaksisataa kuvaa on kuitenkin aivan liikaa, sillä niitä ei jaksa katsoa läpi yhdellä kertaa.

Pyörittelen mielessäni useita eri lukuja tätä kirjoittaessani, lähdin liikkeelle 52:sta, mutta se tuntuu liian suurelta. Muut vaihtoehdot ovat 48, 42 ja 36, joista viimeinen tuntuu aika rajulta. Sen eteen joutuisi oikeasti tekemään töitä ja käyttämään harkintaa. Varsinkin kun kollaasille ei ole tulossa mitään yhteistä teemaa. Muutama kuva nousee välittömästi mieleeni, mutta en usko niiden riittävän.

Ei kommentteja: